Een woning huren? Hoe maak ik kans?

Ben je op zoek naar een (tijdelijke) huurwoning om bijvoorbeeld de tijd te overbruggen tot de oplevering van je nieuw op te leveren (nieuwbouw)woning of heb je snel je woning verkocht en wil je op je gemak zoeken naar een woning die voldoet aan je wensen? Ga je uit elkaar met je partner en zoek je een tijdelijk onderkomen of ben je een student? Immobilia heeft diverse huurwoningen beschikbaar. Kijk snel naar de beschikbare woningen in ons aanbod.

Immobilia verhuurt woningen en appartementen in o.a. Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Rotterdam, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Immobilia is dé verhuurmakelaar van Lansingerland en omgeving!

Heb je bij ons al een huurwoning bekeken met een van onze makelaars en heb je interesse om de woning te gaan huren, dan hebben wij de onderstaande documenten van je nodig:

 • Een kleuren kopie van een geldig identiteitsbewijs waarbij je foto en BSN-nummer zijn afgeschermd*;
 • Een kleurenkopie van je bankpas*;
 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP);
 • Je drie meest recente salarisstroken**;
 • Meest recente bankafschrift van de afgelopen drie maanden waarop de salarisstorting en de huurbetaling of hypotheekbetaling te zien is;
 • Je meest recente jaaropgave of inkomensverklaring (IB60) van de belastingdienst;
 • Een kopie van je arbeidsovereenkomst;
 • Een werkgeversverklaring niet ouder dan drie maanden;
 • Een verhuurdersverklaring van je huidige huisbaas/verhuurder dat je een goede huurder bent en geen huurschulden of achterstanden hebt.

 

Indien je student bent, hebben wij de volgende documenten van je nodig:

 • Een kleuren kopie van een geldig identiteitsbewijs waarbij je foto en BSN-nummer zijn afgeschermd*;
 • Een kleurenkopie van je bankpas*;
 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP);
 • Je inkomstenoverzicht studiefinanciering aangevuld met je drie meest recente salarisstroken**;
 • Contactgegevens van de borgsteller en daarvan een kopie geldig paspoort of identiteitskaart*;
 • Drie meest recente salarisstroken van de borgsteller.

 

Indien je (zelfstandig) ondernemer bent, dien je naast bovengenoemde documenten ook deze aanvullende stukken ook aan te leveren:

 • Een uittreksel van het handelsregister van de Kamer van Koophandel niet ouder dan drie weken;
 • Goedgekeurde jaarstukken en een actuele balans, winst- en verliesrekening.

 

Houd er verder rekening mee dat de verhuurder bij het huren van de woning zekerheid verlangt. Meestal is dit in de vorm van een waarborgsom van wettelijk twee maal de maandhuur. Als je in aanmerking wil komen voor het huren van de woning, dan dien je zo snel mogelijk de gevraagde informatie bij ons aan te leveren o.v.v. het adres van de woning. Dit kan per email naar info@immobilia.nl, per reguliere post of door het af te geven bij ons op kantoor.

Immobilia Real Estate B.V.
Berkelse Poort 89
2651JX Berkel en Rodenrijs

*Let op: van alle documenten waar wij in eerste instantie een kopie vragen, moet je bij de ondertekening van een eventuele overeenkomst de originele documenten laten zien.
** In de regel dient jouw bruto maandsalaris minimaal drie maal de maandhuur te bedragen.

Nadat alle doumenten in goede orde zijn ontvangen, zullen deze worden gecontroleerd en beoordeeld door Immobilia en vervolgens voorgelegd aan de verhuurder, eigenaar van de woning. Uiteindelijk bepaald de verhuurder of de woning verhuurd wordt en aan wie deze verhuurd wordt.

 

Privacybeleid

De persoonsgegevens die je aanlevert om een woning bij Immobilia te huren, worden uitsluitend gebruikt om in te kunnen zien dat je een goede huurder bent en de woning kunt betalen. Op basis van jouw documenten kunnen wij aan de verhuurder verklaren dat jij een goede huurder bent. Indien de verhuurder hierom vraagt kunnen wij jouw gegevens en documenten met de verhuurder delen. Immobilia zal jouw gegevens en documenten nooit gebruiken voor andere zaken als hierboven beschreven en ook nooit delen met andere personen als hierboven beschreven.

Jouw gegevens/documenten worden zo lang bewaard als dat het verhuur proces loopt. Indien je niet in aanmerking komt om de woning te huren of indien je af ziet van het huren van de woning, zullen jouw gegevens direct worden vernietigd. Indien je de woning gaat huren zullen jouw gegevens worden bewaard in het dossier van de woning en bewaard zolang de wetgever van ons verlangd gegevens omtrend vastgoed transacties te bewaren. Zodra de bewaartermijn is verstreken, zullen we jouw gegevens vernietigen.

Neem contact met ons op