Expat huisvesting en expat relocation

Zodra je contact opneemt met Immobilia, zullen wij je volledig ontzorgen op het gebied van huisvesting. Expats die op zoek zijn naar huisvesting in Rotterdam en omstreken kunnen terecht bij Immobilia voor ontzorgen van het gehele aanhuurproces. Of dat men nog verblijft in het buitenland en/of reeds in NL is aangekomen, assistentie bij de zoektocht naar nieuwe woonruimte is met Immobilia als aanhuur makelaar eenvoudig te realiseren. 

Na een inventarisatie van de (woon)wensen* van de expat, gaan wij aan de slag met de zoektocht. Een goed netwerk van collega makelaars, brengt ons bij de parels van huurwoningen. Hieruit maken wij in overleg met de kandidaat huurder een selectie en gaan wij bezichtigingen inplannen. De bezichtigingen plannen we vaak in op een dag, maximaal 5-6 woningen, zodat er minimale tijdbelasting is voor de woningzoekende en de juiste keuze kan worden gemaakt in huisvesting. 

Na onderhandeling van het huurcontract, huurprijs en overige voorwaarden zullen wij verder begeleiden bij de ondertekening van de huurovereenkomst en het realiseren van de incheck. Een goede vastlegging op basis van een inspectierapport en uitgebreide foto's zijn cruciaal voor deze doelgroep zodat er bij vertrek geen misverstanden kunnen ontstaan over eventuele schades in de woning. 

Wij kunnen verder nog begeleiden bij het afsluiten van gas, water en licht, internet, maar ook verzekeringen. Informatie rondom scholen, inschrijving in de gemeentelijke basis administratie, openbaar vervoer, kunnen wij uiteraard als specialist in de regio verstrekken! 

 

*Voorbeelden van woonwensen:

  • bovenwoning, benedenwoning, eengezinswoning, vrijstaande woning;
  • budget;
  • tuin of balkon;
  • bepaalde school of scholen in de buurt van de woning;
  • reisafstand tot het werk;
  • openbaar vervoer;
  • afstand tot het stadscentrum.

 

Neem contact met ons op