BIEDEN OP EEN WONING MET EEN BIEDEN VANAF PRIJS

Door het geringe aanbod zie ik in Lansingerland steeds vaker woningen die te koop worden aangeboden met een bieden vanaf prijs. Regelmatig krijg ik van potentiële kopers vragen hoe zij hier mee om moeten gaan. Wat houdt het in en hoe breng je een bod uit?

Je staat vrij om een bod uit te brengen op de woning, ook al ligt deze onder de bieden vanaf prijs. De bieden vanaf prijs wordt ingezet om jou te laten denken dat je minimaal een paar duizend euro meer moet bieden om zo überhaupt kans te maken op de woning. Houdt er rekening mee dat deze prijs wordt gebruikt om de verkoopprijs van de woning te verhogen, maar vaak ligt de marktwaarde van de woning lager.

Laat je niet verleiden om direct (veel) meer te bieden. Vergelijk voordat je je bod uitbrengt met soortgelijk te koop staande woningen in de straat of de prijs reëel is. En stel voor jezelf een maximaal bod vast.

Weet je niet goed welk bod je concreet moet uitbrengen, neem dan een aankoopmakelaar mee. Een aankoopmakelaar weet de woning altijd op de juiste waarde te schatten en voorkomt dat je teveel betaald en/of voor verrassingen komt te staan.

Hartelijke groet,

Stefanie

Deel via social media