HOE KIES JE EEN MAKELAAR DIE BIJ JE PAST

Voor het verkopen van je huis is het inschakelen van een makelaar een logische keuze. Maar waar moet je op letten en welke vragen zijn slim om te stellen? Ik geef je een aantal handige tips die jou helpen bij de keuze voor een makelaar.

Zoek ten eerste een makelaar die met jou op een lijn zit en aansluit bij jouw wensen. Begin dichtbij huis en kijk welke makelaar er onlangs in jouw wijk woningen heeft verkocht. De makelaar kent de buurt en weet welke strategie het best toegepast kan worden. Bezoek de websites van die makelaars. Oogt de website fris en vernieuwend, is het een jong team van makelaars, gaan ze gekleed in een strak pak of juist niet en hoe presenteren ze de woningen.

Daarna nodig je twee of drie makelaars uit om te vergelijken. Denk je dat hij kijkers enthousiast kan maken? Is hij goed bereikbaar, ook in de avond en weekenden? Krijg je regelmatig een terugkoppeling? Vraag de makelaar waarom je voor hem moet kiezen en hoe hij denkt het huis voor die prijs te kunnen gaan verkopen? Is het realistisch of is hij op zoek naar alleen maar een nieuwe verkoopopdracht?

Was het een prettig gesprek? Uiteindelijk zoek je een makelaar waar je een klik mee hebt, die altijd bereikbaar is en vooral ook op tijden dat jij tijd hebt om met de makelaar te overleggen. Een makelaar die er is voor jou. Het maakt niet uit wat hij kost, maar wat hij jou brengt!

Succes!

Hartelijke groet,

Stefanie

Deel via social media