WAT STAAT ER IN DE KOOPOVEREENKOMST?

Is jouw woning succesvol verkocht? Dan is het tijd voor jouw makelaar om de koopovereenkomst op te stellen. Een mondelinge overeenkomst is niet rechtsgeldig, vandaar dat de afspraken op papier worden vastgelegd. In de koopovereenkomst staat precies omschreven wat je met de koper bent overeengekomen. Dit is een standaard koopovereenkomst die door de branchevereniging, waarbij de makelaar is aangesloten, gebruikt wordt.

Het belangrijkste in de koopovereenkomst zijn de koopsom en de datum dat de sleutel overgedragen zal worden. De eventuele ontbindende voorwaarden als financieringsvoorbehoud en bouwkundige keuring zijn belangrijke data voor de koper om in de gaten te houden. Tevens zal jouw makelaar ook de termijnen bewaken.

Nadat je met jouw makelaar de koopovereenkomst hebt doorgenomen en jouw vragen heb gesteld, is het tijd voor het zetten van een handtekening. Als verkoper kan je, na het zetten van een handtekening, niet meer zonder boete van de verkoop afzien. De koper heeft wettelijk drie dagen bedenktijd en een periode van zes weken om de financiering op orde te krijgen.

Als de handtekening staan en de bedenktijd is verlopen stuurt de makelaar de koopovereenkomst naar de notaris en is het wachten tot de financiering van koper definitief is. Daarna is het tijd om de sleutel over de dragen en de champagne te ontkurken!

Hartelijke groet,

Stefanie

Deel via social media