WEL OF GEEN OPEN HUIS, WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN?

Heb je plannen om je huis te gaan verkopen en denk je er dan over na om je woning beschikbaar te stellen voor het houden van een open huis? Nu hoor ik je denken wat is een open huis? Een open huis is het open stellen van je woning om potentiële kopers op een laagdrempelige manier te trekken. De datum en tijd worden bepaald door jou in overleg met je makelaar. Denk aan wanneer je het liefste zelf een woning wilt bezichtigen, bijvoorbeeld aan het eind van de middag en/of op een zaterdag. Dit zijn goede momenten voor een open huis.

Ik zal je een aantal voordelen noemen van het houden van een open huis: Met meer kijkers op één moment is mijn ervaring dat je een betere deal kan sluiten. Bijkomend voordeel is dat je maar een keer je huis hoeft op te ruimen en/of schoon moet maken.
Zijn er ook nadelen te bedenken? Ieder voordeel heeft zijn nadeel, zo ook een open huis. Het is geen wondermiddel, want ondanks de oververhitte woningmarkt bestaat er nog steeds de kans dat er weinig tot geen kijkers komen. Als je er dan een paar dagen naar uitkijkt, toeleeft naar dit moment en je hele huis aan kant is, dan is de teleurstelling natuurlijk groot als dat geen resultaat oplevert.

Jouw makelaar zal altijd een passend advies geven over het wel of niet houden van een open huis voor jouw woning.

Stefanie

Deel via social media